rolnictwo bhp - zobacz też i to.

Dyskusja

Zdrowe jajko - Jadwiga Kempisty - 25.02.2013


Liczba odsłon: 116474.
Otrzymana ocena: 373.
Partner portalu: dołącz do nas już teraz.
Czas trwania: 23m 55s.


Niżej macie dyskusje o Zdrowe jajko - Jadwiga Kempisty - 25.02.2013

Zdrowe jajko - Jadwiga Kempisty - 25.02.2013 - Pan prowadzacy powiedzial madre slowa o "przestepcach"...........
- ALE  ŻEBY DAĆ JAJKO NA GREENSCREEN;IE..
-
- chcialabym sie dowiedziec jak zjesc to surowe jajao? Zoltko jest OK ale bialko???Obrzydliwosc.
- Madra kobieta a tak zle zrobiony wywiad... Pan niestety ujmuje duzo... I te krzesla i biureczko z wczesnych lat 90... Lepiej sluchac, nie ogladac.
- Redaktor przerywa w najważniejszych momentach. Brak profesjonalizmu.
- Polecam jeść jaja w postaci żółtko surowe, białko usmażone. Ja jem taką właśnie mieszaninę pół-surowych jaj zmieszanych z duszoną cebulą. Oddzielam żółtko od białka, smażę białko na sucho i mieszam z powrotem ze surowym żółtkiem. Jeśli ugotujemy jajko na miękko, to żółtko już nie będzie surowe, bo stało się gorące podczas gotowania we wrzątku. Namawiam do jedzenia żółtek na surowo. Są lekkostrawne, poza tym tylko w surowych żółtkach jest lecytyna, która pozwala na odpowiednią dystrybucję cholesterolu do tkanek naszego ciała. Czyli niezbędny do życia cholesterol (nasz mózg składa się w 60% z cholesterolu!, nie wiem czemu każą nam się go bać) trafia nie do naszych żył powodując miażdżycę, ale do naszego ciała, gdzie jest potrzebny. Surowe żółtka to lekarstwo na miażdżycę! Jeśli usmażymy żółtka, to usmażymy też dobroczynną lecytynę, a cholesterol będzie zalegał w żyłach. Poza tym w ugotowanym żółtku jest siarczek żelaza, trująca dla nas substancja (jak myślisz czemu masz gazy po jajach na twardo?). Im mniej obróbki termicznej tym lepiej. Im bardziej surowe jedzenie, tym korzystniej dla naszego ciała.
- Prowadzący to wieśniak,który zachowuje się po chamsku ! Trzeba wymienić tego faceta !!!
- Człowieku ... daj kobiecie mówić. Widać, że ma coś ważnego do powiedzenia, a Ty wciąż jej przerywasz i wymądrzasz się chwaląc swoimi pomysłami. Co to kogo obchodzi. Bredzisz coś, nie mając pojęcia o roli w jakiej jesteś. Jeśli ma to być wykład na jakiś temat, to niech ekspert mówi, on jest tu merytoryczny, nie Ty. To nie ty jesteś tu gwiazdą tylko pani doktor, ona ma wiedzę a nie Ty. Twoim zadaniem jest krótko wprowadzić widza w temat, siedzieć cicho. Masz uważnie słuchać, od czasu do czasu zadając "dyletanckie" pytania w imieniu widzów, gdyż naukowcy często milcząco zakładają, że widz/słuchacz posiada wiedzę akademicką równą ich wiedzy. Jak chcesz sobie pogadać do kamery, to nakręć film tylko ze swoją gadającą głową  i gadaj do woli - może ktoś zechce słuchać. Poza tym, popatrz jak wygląda stół, przy którym siedzicie, co na nim się znajduje; książki, ok, ale komórka i jakaś gumka recepturka, co one tam robią? No i te łyżeczki na stole i kubki - żenująca amatorszczyzna To przecież - tak myślę - z założenia miał być program edukacyjny skierowany do dużej widowni a nie filmik z towarzyskiego posiedzenia.

Moja rada: przed rejestracją audycji przygotuj się, czyli poczytaj trochę na temat; zrób solidny scenariusz, konspekt pytań, skonsultuj się z gościem programu, dokonaj korekty scenariusza by nie było bełkotu; poćwicz dykcję (weź kilka lekcji u logopedy); przed rejestracją spójrz w lustro i przynajmniej uczesz się. Zatem bądź profesjonalistą albo "kończ waść ...".
Dałem kciuka w dół za żenujący NIEPROFESJONALIZM.
- chłopie przestań gadaća już zwłaszcza przerywać
-
  Jajka zawierają min.:
 potas, wapń, magnez, fosfor, miedź, selen;
oraz wiele innych składników takich jak np.:
 arginina (która, rozszerzając naczynia krwionośne pomaga zapobiegać atakom serca, wylewom krwi do mózgu, zwalcza impotencję, wzmacnia układ immunologiczny, jest prekursorem GABA, które polepsza samopoczucie, itd), lecytyna (wzmacnia wątrobę, wspomaga układ nerwowy) cholina (wzmacnia pracę mózgu, pamięć, zmniejsza odkładanie się tłuszczów, usprawnia pracę mięśni) i na pewno wiele tych jeszcze nieodkrytych.

   Posiadają witaminy:
A, C, D, K, B1 (tiamina), B2 (ryboflawina) B3 (niacyna), B6, B12
- Kochani,wspaniałe wykłady dr.Jadwigi Kempisty, nie tylko o jajkach...
- hmmm Jerzy Zięba mówi jeść jajecznicę a pani Jadwiga żeby nie jeść :)  . Oby dwoje są z Polskiej Akademii Zdrowia. To kogo mam słuchać ???
- jajko na zdrowie
- Pan Janusz Zagórski swoimi pytaniami pomaga mi zrozumiec Panią dr i ukierunkowuje rozmowę. Jest profesjonalistą.
- Chłoooopie zapraszasz goscia i co robisz???  Co i rusz zmieniasz tok rozmowy, nie dajesz dokonczyć wątku, kobieta nic nie może skonczyc, to okropne! Nie rób tego więcej. Większości się to nie podoba ....
- Bardzo nerwowa atmosfera na tych programach, poniewaz ten facet jej ciagle przerywa.
Kobieta traci watek....nie moze przekazac info.
- Co do wody to oczywiście totalna bzdura... jak można porównywać wypijanie 3 litrów czystej wody z innymi płynami typu "jogurty kefiry kompoty" które zawierają białka czy błonnik ? Poza tym woda nawet słodzona jest wiązana w organizmie w z glikogenem (głównie w mięśniach) dlatego nie jest szybko wydalana.
- Pani jadwiga posiada przestarzale ( Wg. przemyslu farmaceutycznego jak najbardziej prawdziwe aby popasc w jeszcze wieksze choroby ) informacje na temat cholesterolu . Wg. Jerzego Zieby nie ma czegos takiego jak zly czy dobry cholesterol. Proponuje zapoznac sie z Jego wykladami sa swietne.
- ma ktoś nr tel tel do Pani Jadwigi?